Saturday, September 1, 2012

surat buat bakal suami :)


♬ thousand years- christina perri ♬


ASSALAMMUALAIKUM AWAK.... awak sihat? for sure lah sihat kan kalau tidak takan awak nak duduk menghadap laptop n baca surat saya kan..hee...saya pun alhamdulillah sihat jugak awak. Guess what, masa saya tgh menulis surat untuk awak ni, saya tgh dengar lagu thousand years..hee...this song dedicate for you okay syg ! saya janji saya akan tunggu awak.. agak-agak sapa lah awak kan..hee

awak-awak sekarang saya tgh dalam proses doing my final project for this sem..seriusly saya ckp mood saya up n down..kdg2 rasa mcm dah give up pun ada..tapi saya kuatkan semangat sbb target nak capaikan cita-cita sya n maybe one day sya boleh bantu awak sedikit sebanyak boleh ringankan beban awak nnt kan syg..hee



saya tahu ada somene sentiasa menanti surat buat bakal suami dari saya kan?kenapa ya? dia boleh jadi awak kot? haaa... oh awak saya tak demand awak, biar awak ni org yang boleh bimbing saya dan anak-anak kita nnt...itu ja saya minta awak...sebab apa2 pun itulah yang penting and insyaAllah kita akan bahagia sekeluarga dalam barakah dari Allah...Amin...oh awak satu lagi saya nie tak lah desperate nak kahwin or apa, cuma saya nak awak baca surat nie bila kita dah kahwin nnt...mesti awak akan rasa wife awak ni sweet kan? haha..okay perasan sat..hee



awak,kalaulah awak insan yang saya sayang sekarang, saya tetap akan tunggu awak, tunggu awak datang melamar saya, melamar sebagai isteri awak. mungkin masa yang akan diambil tu agak lama,tapi insyaAllah saya tetap akn tunggu awak..tapi pada masa yang sama awak kenalah jujur dengan saya, ya awak :)



comelkan baby kat ats tu?hee kalau anak kita mesti lagi comelkan awak ! haha...dah anak pulak..hee..jauh dah berangan ni..haha...awak, saya harap awak akan jadi ayah yg baik,tegas dan penyayang untuk anak-anak kita nnt..kita sama2 jaga n didik anak-anak kita ya awak ! :) 



awak, saya bukan lah perempuan yang cantik, stylish segala , tapi saya harap awak dapat terima saya seadanya..kecantikkan itu tak kekal awak, saya harap bila usia saya n muka pun dah seindah sekarang, tgn berkedut seribu, awak still sudi pegang n jalan sama-sama dgn saya mcm gambar kat ats tu,sweetkan ! hee
awak ! saya harap awak akan tetap disamping saya tidak kira bagaimana rupa saya sekalipun. termasuk jugak awak rasa mahu berkahwin lain....fikirlah hati ni ya sayang :)

awak, saya bukanlah perempuan yang dikatakan serba serbi tahu pasal hal memasak ni, tapi kalau sekadar yang simple2 tu insyaAllah lah..hee...tapi saya janji ! sebelum kita kahwin nnt, saya akn belajar memasak dari  mak, sbb saya nak awak makan makanan hasil dari air tgn saya sendiri...mcm mak, selalu mak masakkan untuk abh...sya nak jadi mcm mak :)...tapikan klau bab membuat biskut or kek bagai itu sya suka..hee...kecian awak kan hari2 makan biskut ja..cakap sayang, kenalah makan jgk ya awak ! haha..



awak, saya harap awak jadilah lelaki yang sentiasa memahami situasi org lain.dalam erti kata lain, baik buruk saya, biar awak ja yang tahu. hormatilah saya sebagai wanita yang awak cintai.saya juga harap awak dapat terima family saya seadanya..kita berkahwin bukan berkahwin dgn pasangan kita sahaja, tetapi familynya sekalikan :) awak saya harap awak ingt, ibu awak perempuan, saya perempuan dan anak-anak kita mungkin juga perempuan, hati kami terlalu rapuh,jgnlah awak sakiti hati rapuh ini ya awak ....

wah, sedar ta sedar dah bnyk yg saya dah luah dekat awak kan..hee...mungkin akan ada org yg mengata belakang, but i don't even care sbb ini blog saya  dan saya ada hak nak tulis apa yang saya suka..awak, awak, kalau awak still belajar sekarang, tumpulah dekat pelajaran awak. utamakn jugak family awak, mmg itu tanggungjawab awak kan...sbb saya yakin semua ni akan membawa kebahagiaan n keberkatan untuk family kita kelak :)

awak, jgn sekali awak ptus asa tau..saya yakin awak boleh buat..saya sentiasa doakan kesejahteraan awak..i promise you the next boy i'will ever love on this earth will be our son...I LOVE YOU :)


                                                                                                                  sincerely your future wife to be,
                                                                 
                                                                                                                 nur liyana  binti mohd jeni.






No comments:

Post a Comment